Olejki dōTERRA, Olejki eteryczne

Kup Blue Tansy, otrzymaj Roman Chamomile i Lavender za darmo

Blue Tansy – €107/£97.25 

Blue Tansy czyli wrotycz pospolity to śródziemnomorska roślina występująca w Maroko, znana również jako marokański wrotycz lub rumianek marokański. To bardzo aromatyczna roślina z rodziny stokrotek o małych kwiatuszkach rosnących w zwartych gronach. Jej kwiaty nie są niebieskie, ale żółte. Zastanawiasz się pewnie dlaczego roślina o żółtych kwiatach nazwana jest niebieską? To ze względ na olejek w kolorze królewskiego kobaltu, który powstaje w procesie destylacji jej kwiatów, liści i łodyg z parą wodną, a zawdzięcza go zawartości chamazulenu.

Jak podaje Wikipedia: “Chamazulen to związek, który charakteryzuje się zdolnością do hamowania syntezy histaminy z komórki tkanki, dzięki czemu ma działanie antyalergiczne, bakteriobójcze i przeciwzapalne”.

W starożytności wrotycz używany był do wspomagania leczenia ran i jako środek moczopędny. Stanowi nieocenione wsparcie dla układu nerwowego.

 

Nasza ‘niebieska stokrotka’ jest NIESAMOWITA dla skóry.

Łączę 1 kropelkę z z frakcjonowanym olejem kokosowym lub kremem Verage (może być inny olej nośnikowy). Wsmarowuje w skórę twarzy i dekoltu i idę spać. Jej zapach jest oszałamiający więc poza piękną, cudownie miękką skórą, zyskuję terapeutyczne działanie na zmysły. Ma niezwykle znaczenie emocjonalne, co sprawia że jestem przekonana, że jest potrzebna każdej z nas…ale o tym później.

 

Chamazulen

Narazie wróćmy do substancji zwanej Chamazulen bo to ona sprawia, że ​​Blue Tansy jest pożądana przez przemysł kosmetyczny. Obecnie wchodzi w skład wielu luksusowych kremów do twarzy. Olejek Blue Tansy został  nawet wyróżniony w Vogue. Mamy ogromne szczęście mając do niego dostęp w 100% czystej postaci, bez toksycznych śmieci, które również wchodzą w skład tych drogich kosmetyków.

Dziękuję dōTERRA ♡

Oczywiście mając dostęp do Blue Tansy w czystej postaci, możemy stworzyć własne naturlane mikstury do twarzy.

Blue Tansy jako składnik innych blendów.

Blue Tansy odpowiedzilana jest za niebieski kolor mieszanki Deep Blue (znanej ze swoich właściwości kojących). Wspomaga również łagodzenie fizycznego dyskomfortu w naszych stawach i mięśniach. Jest też niesamowicie kojąca dla umysłu – wchodzi w skład olejku Balance (Grounding Blend) ze względu na jej właściwości uspokajające i pocieszające.

 

BLUE TANSY I EMOCJE:

Nałożona na duży palec u nogi (który jest punktem refleksologicznym dla mózgu) Blue Tansy pomaga nam pobudzić energię kreatywną.

Kolor indygo rezonuje z czakrą trzeciego oka – centrum intuicji i zrozumienia. Blue Tansy zachęca nas do wielkich marzeń. Zachęca do podążania ścieżką własnej duszy. Pomaga zaprzestać myślenia o wymaganiach innych i dążenia do spełnienia oczekiwań społeczeństwa, które powodowują, że zatracasz się w pogoni za tym co tak naprawdę nie jest Twoje.

Wzamian daje siłę i przekonanie, aby urzeczywistnić swój prawdziwy cel. To wspaniały olejek dla nas wszystkich ponieważ pomaga zrozumieć, kim urodziliśmy się by być i zajęli się tworzeniem własnego dziedzictwa.

Kropla Blue Tansy używana w praktyce  medytacji, przynosi spokój i ciszę potrzebne do otworzenia się na otrzymywanie wiadomości od wyższej inteligencji.

 

Medytacja z tym olejkiem przypomina mi o magii życia.

Ci których przyciąga magia Blue Tansy, zyskują większą jasność i dostep do pamięci swojej duszy. Ci którzy czują do niej niechęć, prawdopodobnie zaniedbani swoje marzenia. Ciekawa jestem po której jesteś stronie?

Czy Twoje serce jest dla Ciebie otwarte? Czy podążasz za wskazówkami wysłanej duszy?

Blue Tansy wesprze Cię emocjonalnie, jeśli czujesz opór wobec podejmowania działań w celu zmiany swojej sytuacji życiowej. Niebieska smerfetka pomoże Ci przezwyciężyć nawyk ciągłego odkładania wszystkiego na później.

Ona zaprasza do wyrażania swojej pasji w działaniu. Kierując Twoją uwagę do wewnątrz, Blue Tansy zachęca do zaakceptowania wszystkiego, takimi jakie jest. Również emocjonalnych niepowodzeń i innych wyzwań, które należy pokonać, aby urzeczywistnić swoje marzenia i doprowadzić do zmiany. Blue Tansy uczy, że każdy czyn jest oparty na wyborach i wymaga odpowiedzialności za te wybory. Dzięki niej poczujesz,  że wzrastasz i otwierasz się na działania prowadzące Cię ku osiągnięciu Twojego pełnego potencjału.

 

W dyfuzorze bardzo lubi się z olejakami: Cedarwood, Ylang Ylang, Litsea, Lemongrass, Copaiba, Arborvitae, Cedarwood  Frankincense, Melissa  Hawaiian Sandalwood.

 

Roman Chamomile – normalnie kosztuje €57.25 / £48, ale kupując Blue Tansy w BOGO w dniach 24-26 lutego, dostaniesz go za darmo.

Pokorny rumianek rzymski jest potężnym uzdrowicielem, nie tylko dla ludzi, ale także dla innych roślin. Ogrodnicy znają ją jako “lekarza roślin” ponieważ ma bardzo pozytywny wpływ na rośliny rosnące w jego pobliżu. Rośnie blisko ziemi, osiągając tylko 30 cm wysokości. Ma szaro-zielone liście, kwiaty przypominające stokrotkę i pachnie jak jabłuszko. Każdego dnia kieruje swoje delikatne kwiaty z żółtymi centrami w stronę Słońca, pochłaniając blask i nasycając się energią radości. Wibracja ta przenoszona jest do złotego olejku eterycznego, gdy jego kwiaty są destylowane z parą wodną. Rumianek rzymski uświadamia siłę łagodności, dzięki czemu jest idealnym olejkiem dla dzieci i dorosłych. Starożytni Rzymianie używali go w celu dodania sobie odwagi podczas wojny. Chociaż jest najczęściej stosowany w herbacie, rumianek rzymski można również znaleźć w kremach do twarzy, farbach do włosów, szamponach i perfumach.

RUMIANKOWE KORZYŚCI:

  • Działa uspokajająco na skórę i ciało

  • Powszechnie spotykany w kremach do twarzy ze względu na jego zdolność do promowania młodzieńczego blasku

  • Promuje zdrowy wygląd włosów i nadaje im świeży, kwiatowy zapach

  • Tworzy w domu słodki, kwiatowy aromat

  • Wspaniały olejek dla dzieci, zwłaszcza młodszych, ze względu na jego łagodny charakter wspomagania fizycznego i emocjonalnego

 

JAK UŻYWAĆ 100% OLEJKU RUMIANKOWEGO?:

  • Włącz rumianek rzymski do rytuału przed snem, nakładając 1-2 krople na spód stóp przed pójściem spać

  • Dodaj 1-2 krople do szamponu lub odżywki, aby uzyskać efekt wygładzenia włosów

  • Połącz z innymi kwiatowymi olejkami, takimi jak lawenda, ylang ylang i patchouli, aby uzyskać relaksujący aromat

  • Dodaj do swojego codziennego kremu nawilżającego lub do masażu dla dzieci, aby skorzystać z jego uspokajającego działania na skórę

 

RUMIANEK I EMOCJE:

Rumianek rzymski posiada zdolność kojenia emocji i uspokajania szalejącego umysłu. Jako synonim relaksu i wyciszania, przypomina nam o sile czułości i cierpliwości. Gdy wpadamy w złość z powodu frustracji, jego zapach przypomina, że to delikatne podejście jest bardziej skuteczne od agresywnej reakcji kierowanej poprzez ego.

Rumianek rzymski przypomina, abyś również dla siebie była delikatna. Musisz pamiętać, że zrobiłaś wszystko, co mogłaś z tym o masz, w czasie który masz. Czas zaakceptować swoje życie takim, jakie jest i przestać wątpić w siebie.

Ucząc Cię delikatności, Roman Chamomile przypomina o delikatnym obchodzeniu się także z Matką Ziemią. Jego subtelny aromat jest niczym miękka poduszeczka, na której możesz oprzeć głowę, wyciszyć myśli, uwolnić się od codziennych zajęć, od poczucia winy, bólu lub udręki, które nosisz z przekonania, że ​​mogłaś zrobić coś lepiej. Roman Chamomile otacza cię miękkimi szeptami, które mówią, że jesteś wystarczająco dobra, dokładnie taka jaka jesteś.

 

WYPRÓBUJ:

Kiedy poczujesz chęć zareagowania na zaistniałą sytuację w wybuchowy sposób, zatrzymaj się i wysłuchaj cichych szeptów rumianku rzymskiego. Namaść nim czakre serca i gardła i zwróć uwagę na to, co się dzieje, co chcesz wyrazić. Zadaj sobie pytanie:

„Co powiedziałoby moje pokorne serce?”

Taka praktyka angażuje serce i głos zmiękczając je, abyś mogła je usłyszeć, odczuć i przyjąć w idealny sposób.

 

W dyfuzorze bardzo lubi się z olejakami: Eucalyptus, Cypress, Rosemary, Frankincense, Grapefruit, Neroli.

 

 

Lavender – normalnie 23.75 / £19.25, ale kupując Blue Tansy w BOGO w dniach 24-26 lutego dostaniesz ją za darmo. 

Lawenda pochodzi z południowej Europy, północnej i wschodniej Afryki, Morza Śródziemnego, południowo-zachodniej Azji i części Indii, gdzie jest czczona od wieków. Dzięki szerokiemu zakresowi zastosowań jest jednym z najczęściej używanych olejków eterycznych, destylowanych z jej miękkich fioletowych kwiatów i liści. Jej relaksujący aromat i właściwości lecznicze sprawiają, że jest podstawą aromaterapii emocjonalnej.

Lawenda przyniesie Ci spokój tam, gdzie go nie ma. Przypomina, abyś zwróciła się do wewnątrz w poszukiwaniu spokoju i pocieszenia. Łagodzi i uspokaja rany, emocjonalne bóle serca i żal. Tak jak lawenda jest nakładana na skórę w celu złagodzenia świądu po ukąszeniu czy użądleniu owada, tak kiedy czujesz się ukąszona przez czyjeś słowa lub czyny, użyj lawendy, aby ułatwić emocjonalne uzdrowienie.

Lawenda promuje autentyczność i otwartą komunikację, co pomaga wzmocnić zrozumienie w każdym związku. Kiedy istnieje powód, by wyrazić prawdę o tym, kim jesteś lub zagłębić się w ważny, głęboki temat z inną osobą, upewnij się, że masz ze sobą buteleczkę lawendy.

 

JAK UŻYWAĆ 100% OLEJKU LAWENDOWEGO?:

  • Dyfuzuj kiedy pragniesz poczuć się spokojna i zrelaksowana

  • Nakladaj na skórę z kremem lub olejem bazowym, ale także w przypadku konkretnych podrażnień

  • Skrop poduszki, pościel i wetrzyj w podeszwy stóp, aby zrelaksować się i polepszyć jakość Twojegk snu

  • Trzymaj się pod ręką w kuchni, na wypadek gdybyś przypadkiem otarła się  o gorący się o piekarnik

  • Doskonała dla skóry, gdy napastują Cię dokuczliwe owady!

 

LAWENDA I EMOCJE:

Pod względem emocjonalnym jest to olejek komunikacji i spokoju, wspomagający werbalną ekspresję i uspokajający umysł. Zapach olejku lawendowego zachęca do emocjonalnej szczerości i nalega, abyśmy wyrażali nasze najskrytsze myśli i pragnienia. To wspaniały olejek dla dzieci. Wspiera je w radzeniu sobie z napięciem emocjonalnym. Jej właściwości uspokajające są często wykorzystywane w celu odprężenia organizmu i poprawy nastroju.

Lawenda przyniesie Ci spokój tam, gdzie go nie ma. Przypomina, abyś zwróciła się do wewnątrz w poszukiwaniu spokoju i pocieszenia. Łagodzi i uspokaja rany, emocjonalne bóle serca i żal. Tak jak lawenda jest nakładana na skórę w celu złagodzenia świądu po ukąszeniu czy użądleniu owada, tak kiedy czujesz się ukąszona przez czyjeś słowa lub czyny, użyj lawendy, aby ułatwić emocjonalne uzdrowienie.

Lawenda promuje autentyczność i otwartą komunikację, co pomaga wzmocnić zrozumienie w każdym związku. Kiedy istnieje powód, by wyrazić prawdę o tym, kim jesteś lub zagłębić się w ważny, głęboki temat z inną osobą, upewnij się, że masz ze sobą buteleczkę lawendy.

Lawenda zapewni Ci ciszę i spokój niemal w każdej chwili. Uspokaja duszę zawsze i wszędzie, gdzie jest potrzebna. Jest niezastąpiona podczas wieczornych rytuałów kładzenia dzieci do łóżka. Wmasuj ją w stópki swoich pociech i przygotuj się na spokojną noc.

Lawenda to także wspaniały olejek do pracy duchowej. Wzmacnia intuicję i zdolności psychiczne, a także podnosi wibrację energetyczną.

 

W dyfuzorze bardzo lubi się z olejakami: Pink Pepper, Hawaiian Sandalwood, Cypress, Yang yang, Peppermint, Lemon.

Tak naprawdę Lawenda lubi się z większością olejków ♡

 

FacebookTwitter

You may also like

Twój komentarz